03 грудня світ відзначав Міжнародний день людей з інвалідністю. Захід «Рівні можливості» відбувся в місті Здолбунів на базідитячо-юнацької спортивної школи для дітей з інвалідністю.

 Про це повідомляє Головне управління ДСНС у Рівненській області.

До заходу долучилися представники Здолбунівської громади, рятувальники, поліцейські, небайдужі громадяни. Дітей розважали мультяшні герої песик-рятувальник та вовчик-поліцейський.

Що таке рівні можливості, чому виникає нерівність і де ж шлях до ідеального суспільства рівних можливостей ?
Нерівність у нашій свідомості. У наших страхах. У нашому незнанні чи нерозумінні багатогранності одне одного. Якщо ми стикаємося із людиною, що відрізняється від нас самих – ми боїмося комунікувати, тому що не знаємо як це робити, не маємо готового рішення, а експерементувати боїмося, бо стереотипи кажуть, якщо ти інший – ти чужий.

"На щастя, цей стереотип почав руйнуватися. Ми всі різні, але всі свої. Головне це зрозуміти і діяти у цьому напрямку. А ще - памятати, що маленьких кроків не існує. Маємо яскравий приклад того як ініціатива кількох людей стала стратегічним напрямком розвитку громади, почала обростати новими партнерствами та новими ідеями", - йдеться в повідомленні. 

Захід став можливим завдяки проєкту «Всі різні – всі свої» програми Мріємо та діємо, що впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку та виконується IREX.

Читайте також: Пізнавальне дозвілля: у дитячий розважальний центр у Рівному завітали поліцейські та рятувальники