17 нових хворих на ВІЛ зареєстровано на Рівненщині упродовж листопада. Загалом трохи більше 4 000 ВІЛ - інфікованих є на Рівненщині. Пройти швидкий тест і дізнатись свій результат, всі охочі сьогодні могли і у Рівному. Адже 1-го грудня відзначають Всесвітній день боротьби зі СНІДом.

Ось так до всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, кожен бажаючий міг перевіритись на виявлення антитіл до ВІЛу. Микола проходив повз і вирішив теж перевірити себе на ВІЛ. Радить кожному пройти тест на антитіла.

В Україні проблема ВІЛ-інфекції стоїть дуже гостро, розповідає Станіслав Плещинський - керівник проекту в благодійному фонді "Наше майбутнє". Організація проводить швидкі тести, які дають 99% результат . Багато людей є ВІЛ-інфікованими, але не знають про свій статус, наголошує Станіслав.

Поки сучасна медицина не знайшла ліків, які могли б вивести вірус з організму. Та є препарати, які продовжують життя ВІЛ-інфікованим.

Нагадаємо, ВІЛ-інфекція передається від матері дитині під час вагітності, пологів та грудного вигодовування; при незахищеному статевому акті, при переливанні зараженої крові, при використанні зараженого хірургічного обладнання та інших гострих інструментів. Зробили тестування і ми.

У вас все добре - тест негативний. Ось так кожен може перевірити себе на ВІЛ-інфікованість. Всього декілька хвилин можуть врятувати вам життя. Мій тест показує негативний результат. Бережіть себе та своє здоров'я.

Читайте також: Зарядити гаджет, випити чаю і під`єднатися до інтернету: як працює один з пунктів незламності у Рівному (ВІДЕО)