Правоохоронці проводять заходи щодо запобігання та протидії насильству, забезпечення належного захисту, дотримання прав та інтересів громадян, які страждають від протиправних дій близьких людей.

Днями дізнавачі ВП № 5 (смт Гоща) скерували до суду кримінальне провадження із обвинувальним актом за фактом домашнього насильства до суду по обвинуваченню 34-річного жителя села Дорогобуж. Поліцейські тричі притягували кривдника до адміністративної відповідальності за вказані дії, втім на шлях виправлення він так і не став. Чоловік систематично піднімав руку та психологічно принижував свою 31-річну співмешканку. Тепер зловмиснику загрожує кримінальна відповідальність.

Від початку року за вчинення домашнього насильства поліцейські територіальних підрозділів склали на домашніх насильників майже 4000 адміністративних протоколів за статею 173-2 КУпАП.

Наразі на профілактичному обліку в поліції Рівненської області перебуває понад 3330 кривдників, майже 300 із них — жінки.

Також працівники поліції винесли понад 700 термінових заборонних приписів відносно осіб, які вчиняють домашнє насильство.

Дізнавачі територіальних підрозділів області зареєстрували понад 100 кримінальних проваджень за статею 126-1 КК України (Домашнє насильство), з яких майже 70 скеровано до суду.

Відповідно до санкції вказаної статті кривдникам може загрожувати обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до двох років.

Поліцейські продовжують належним чином реагувати на кожне звернення та надавати необхідну допомогу тим, хто постраждав від насильства в сім'ї.

Закликаємо громадян не замовчувати проблему та повідомляти про такі факти на спецлінію 102/

Про це повідомляють в ГУНП в Рівненській області.