Про це повідомив міський голова Рівного Олександр Третяк. Він розповів, що за результатами опитування мешканців громади - більшість вважає, що нині не час для святкувань та встановлення новорічних інсталяцій.

Рівняни, цього року спільно з вами ми прийняли рішення про те, що нині не час встановлювати ялинку в центрі міста. Після нашої перемоги у нас буде маса приводів для святкувань. Нині ж, в солідарність з іншими містами України, економимо електроенергію та наближаємо перемогу, - зауважив Олександр Третяк. - Єдине святкування, яке плануємо цього року - різдвяне свято для дітей військових та полеглих Героїв.

Зауважимо, що ідею Рівного - проведення опитування думки мешканців громади щодо встановлення новорічного дерева, перейняли й інші міста. Так, у Тернополі вже запустили опитування серед тернополян. Подібне опитування вже стартувало і у Дніпрі.

До цього мер Івано-Франківська повідомляв, що у місті зроблять лиш новорічну ялинку з дитячих малюнків. У Чернівцях мерія ухвалила рішення не встановлювати ялинку з огляду на те, що вона була з 3D-гірляндами, які вимагають витрат електроенергії.

Читайте також: Через голів двох громад: діти одного з ліцеїв на Рівненщині ризикують опинитись без навчального заклад