Діти - без школи бо керівники двох громад не можуть домовитись. У Рівненському районі збираються закрити ліцей. Знаходиться він у селищі Клевань і вчиться там майже 400 дітей. Більшість з них - із сусідньої Зорянської громади. Влада Клевані порахувала, що своїх учнів простіше перевести в інші навчальні заклади, а ліцей закрити. Бо у бюджеті не має грошей на його утримання. Батьки шоковані. Збираються перекривати дорогу.

 Між двома громадами Рівненського району піднявся градус напруги. Клеванська територіальна громада - хоче реорганізувати ліцей №1. Адже із 363 учнів, 235 - із сіл сусідньої Зорянської громади. Саме тому утримувати заклад за свій кошт - тут більше не хочуть. Батьки, учнів не приховують свого обурення.

Умовою утримання закладу і надалі голова Клеванської громади - називає співфінансування. За умови, якщо у бюджеті Зорянської ТГ на 2023 рік, передбачать справедливу суму компенсації за навчання їхніх дітей.

Голова Зорянської тергромади, Михайло Олійник у відповідь - пропонує покрити 75% витрат на комунальні послуги. Поясню: йдеться про суму у близько один мільйон гривень.

З цим у Клевані не погодились. Мовляв, аби заклад і надалі існував: від Зорі треба не багато і не мало: 2 мільйони 900 тисяч гривень. Це 65% - від суми, яку витрачають на ліцей. Кажуть, це справедливо. Адже такий відсоток і дітей Зорянської громади, які там навчаються.

Зійшлись на тому, що всі витрати потрібно підрахувати. А на це треба час. Чому це не зробили за два роки, протягом яких і існує ця проблема між громадами - питання відкрите.

Батьки не приховують свого обурення. Мовляв дадуть оцінку своєму керівництву на наступних місцевих виборах. А поки: не дадуть закрити очі на свою проблему. Обіцяють протестувати, та навіть перекривати дорогу.

Читайте також: Посадовців рівненського вишу підозрюють у сприянні іноземцям нелегально перебувати в Україні