На Рівненщині побільшає патрульних, а саме на двох міжнародних трасах. Понад 60 нових поліцейських вийшли на чергування у місті Дубно. Там відкрили відділення патрульної поліції. У ньому працюватимуть 62 поліцейських, з яких більшість раніше служили у Донецькій та Луганській областях. Як їх зустріла Рівненщина і що довелось пережити, далі у сюжеті.

Ніна Жмайло - працює патрульною близько двох з половиною років. Служила у Маріуполі, а відтепер буде на Дубенщині.

Зі східних областей України, служити у Дубні та районі - будуть 42 поліцейських. Решта - місцеві. Особовий склад - відтепер буде реагувати на виклики в безперейбіному режимі. В тому числі і на двох загальнодержавних дорогах міжнародного значення. Кажуть, по приїзді до нашої області, найбільше звернули увагу, на привітність місцевих жителів.

Заступник начальника рівненського управління патрульної поліції Андрій Ліснічук розповідає, функція нового підрозділу у Дубні - виїзд на усі виклики в межах району. Раніше ці функції були покладені на районний відділок поліції.

Начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль каже, перед керівництвом області та правоохоронцями стоїть амбітне завдання. Протягом короткого терміну, хочуть аби патрульні були у кожному населеному пункті району. Далі проект будуть реалізовувати і у інших областях.

Донедавна у Дубно патрульної поліції не було. Тепер тут працюватимуть 62-є патрульних.

Особовий склад підрозділу обслуговуватиме територію райцентру та забезпечуватиме безпеку дорожнього руху на трасах "Київ - Чоп" та "Доманове - Ковель - Чернівці - Тереблече". Під новий підрозділ патрульної поліції, місцева влада цього літа виділила приміщення. Раніше тут був медзаклад. Поліцейські зі сходу, житимуть в одному з місцевих гуртожитків. Патрульні звикають до нового місця роботи. Вже після офіційного представлення, виїхали на перше чергування.

Читайте також: Через голів двох громад: діти одного з ліцеїв на Рівненщині ризикують опинитись без навчального закладу (ВІДЕО)