Стали відомі нові подробиці у справі про вибух гранати у Рівному, який забрав життя однієї людини, а ще двох – поклав на лікарняні ліжка. Нагадаємо, це сталося вночі 17 серпня поблизу багатоповерхівки на вулиці Макарова, 28.

В руках 33-річного рівнянина Андрія Корольчука, який проживав у сусідньому будинку, розірвалась граната РГД – 5 – вибухом йому відірвало руку і він загинув на місці пригоди. Постраждали і двоє чоловіків, які знаходились неподалік. Їх госпіталізували до лікарні з осколочними пораненнями. На перших допитах вони стверджували, що не знають загиблого, але у міліції кажуть, що це не так.

Чутки про перестрілку, яка нібито відбулась за хвилину до вибуху гранати, не відповідають дійсності, - запевняє Василь Лазутко.

Граната, яка вибухнула в руках чоловіка, належить до партії, яку продавав прапорщик 13-ого армійського корпусу. За продаж снарядів військовослужбовця ще у травні цього року затримали співробітники УБОЗу, про що ми розповідали у минулих випусках програми «Патруль». Станом на сьогодні правоохоронцям відома доля не всіх гранат, які встиг продати прапорщик.

Передати до суду справу прапорщика Василь Лазутко обіцяє найближчим часом. А поки він доручив співробітникам УБОЗу з’ясувати всі обставини вибуху на вулиці Макарова, 28 зокрема, що саме змусило загиблого чоловіка підірвати гранату.