У Рівненській області для ВПО надають соціальну, психологічну, юридичну допомогу, а також сприяють із вирішенням питань житла, забезпечення продуктами та побутовою технікою.

На сьогодні в регіоні проживає 38,5 тисячі внутрішньо переміщених осіб. Третина з них – діти.

Співпрацюємо з багатьма міжнародними організаціями. Є різні формати роботи, найчастіше переселенці самі просять консультацій та допомоги. Серед тих, хто консультує, - БФ «РОКАДА», який є багаторічним виконавчим партнером Управління Верховного комісара ООН у справах біженців. Із 2014 року організація активно та всебічно допомагає українцям долати наслідки російської агресії, - розповіла начальниця ГУ Національної соціальної сервісної служби у Рівненській області Юлія Шигорева.

Рівненський осередок фонду постійно співпрацює із 37 прихистками у різних громадах області. Так, тільки за жовтень фахівці «Рокади» вже надали 548 психологічних та 465 соціальних консультацій.

Очільниця служби зауважила, що до місць проживання ВПО благодійники додатково доставляють побутову техніку, сантехніку, кухонне приладдя та інше. А наразі розпочали поточний ремонт у 13 прихистках. Зокрема, замінюватимуть кухонні плити, сантехніку та вікна, оновлюватимуть освітлення, встановлюватимуть душові кабінки, а в одному із них ремонтуватимуть дах.

Про це повідомлять в Рівненській ОВА.

Читайте також: Під час тривог у Рівненському перинатальному центрі тричі приймали пологи