Безпечне місце тут облаштували ще в перший день повномасштабного вторгнення.

Наразі в підвалі закладу триває ремонт укриття. Для цього з обласного бюджету виділили 1,8 млн грн.
Перший заступник голови ОДА Сергій Подолін разом з керівником облради Андрієм Караушем ознайомилися із перебігом ремонтних робіт.

Як розповіла головна лікарка перинатального Вікторія Єнікеєва, під час тривог у Рівненському перинатальному центрі тричі приймали пологи. А за весь час воєнного стану тут в з’явилися на світ 1473 немовляти. Тут народжували 98 матусь-переселенок – з Одеської, Сумської, Донецької та інших областей.

Загалом з початку року в обласному перинатальному центрі з’явились на світ 945 хлопчиків та 858 дівчаток, 53 двійні та 1 трійня. Команда неонатологів у пологовому виходили найменше маля з вагою при народженні 630 грамів. Наразі в реанімації перебуває 5 крихіток-«поспішайок».

Для стабільної роботи закладу встановлений потужний генератор, здатний забезпечити безперебійне живлення протягом доби. Важливо, щоб в укритті були створені всі умови для пацієнток і медиків. Адже маємо бути готовими до різних сценаріїв, - наголосив Сергій Подолін.

Згідно з проєктом, в укритті закладу буде пологовий зал, операційна, дитяча реанімація та місце для пацієнтів і медперсоналу. Наразі тривають сантехнічні та електротехнічні роботи. Далі монтуватимуть пожежну та газову сигналізації.

Про це повідомили в Рівненській ОВА.

Читайте також: Міська рада допоможе багатоповерховим будинкам при закупівлі генераторів