Проте рішення ще не прийняте. Обговорення програми проводитиметься 10 листопада під час депутатських слухань у форматі "Дня Депутата". Голосування відбудеться на найближчому пленарному засіданні Рівнеради. Як саме допомагатимуть при закупівлі генераторів дивіться далі у сюжеті.

Після масового обстрілу України та подальших проблем з енергопостачанням, депутати Рівнеради мізкували як забезпечити електрогенераторами багатоповерхові будинки, аби під час екстрених ситуацій, у людей була електрика. Керівник департаменту інфраструктури та благоустрою, Руслан Гудима продемонстрував програму, яка має вирішити проблему забезпечення електрогенераторами. Проєкт передбачає компенсацію у розмірі 50% від вартості генератора, але не більше 30 тисяч гривень

При розробці проєкту, вирахували, що ціна одного генератора на 5 кіловат вартує близько 60 тисяч гривень. Аби забезпечити 1262 багатоквартирних будинки, потрібно близько 80 мільйонів гривень, що зі слів Руслана Гудими - є достатньо великою цифрою для міста. За розробленою програмою 50 на 50, місто потрібно буде виділити 40-45 мільйонів гривень.

Руслан Гудима, розповів, що для мешканців квартир ціна по якій будуть скидатися на генератор, буде різнитися від кількості квартир.

Участь місто у закупівлі генераторів не братиме. Цим займатиметься ОСББ. Якщо генератори вже були закуплені ОСББ, за програмою, після перевірки документів, 50% вартості компенсують. Проєкт розглядатиметься 10 листопада під час депутатських слухань у форматі "Дня Депутата". Голосувати ж за програму планують на найближчому пленарному засіданні Рівнеради.

Читайте також: До Рівного надійшла вакцина проти кору, паротиту та краснухи