Охороняла СІЗО на Донеччині, а зараз проходить реабілітацію у Рівному. Історія порятунку службової вівчарки з Бахмута. Собака змогла врятуватись від обстрілів, втекла до людей, а потім волонтери п'ять днів її вивозили із зони бойових дій на Рівненщину. Організували цілу спецоперацію. Наразі вона адаптовується до нового середовища та людей.

Це Чілі. Службова вівчарка, яка ще зовсім нещодавно охороняла СІЗО у Бахмуті. Через постійні обстріли, тварину довелось рятувати.

Налякана обстрілами, Чілі забігла у двір до пенсіонерів. Пізніше вони й передали собаку зоозахисникам.

А далі почалась евакуація собаки. Дві доби волонтери вивозили тварину з Бахмута. Вона з'їла всі їхні запаси їжі.

Чілі спершу привезли у Вінницю, звідти зоозахисники забрали собаку у Рівне. Зараз у тварини триває реабілітація.

Опікуватись Чілі взялось подружжя кінологів, Сергій та Вікторія. Зараз службова вівчарка проживає у них вдома.

Собака звикає до своїх нових господарів. Агресію не проявляє, навпаки лащиться.

Собака проявляє свої вміння на кінологічному майданчику. Має багато дисциплін. Кінологи кажуть, собаки як і люди здатні переживати стреси. Інколи їм теж потрібен відпочинок.

Відомо, що попередній власник Чілі, покинув Бахмут, переїхав у тилову область. Забрати пса з собою не зміг. З’ясували, що Чілі – єдина вижила у СІЗО зі службових собак. Сергій не стримує сліз.

На Донеччині Чілі залучали до пошуку людей, собака брала участь у різних змаганнях і займала призові місця. Коли Чілі пройде реабілітацію у Рівному, для неї відновлять звичні тренування.

Читайте також: У Рівненській міській лікарні облаштували укриття з операційними та палатами