Незаконне привласнення прибудинкової території чи небажання мешканців проводити благоустрій. Мова йде про будівництво на вулиці Литовська 52. Там проводять реконструкцію приватного будинку. Натомість мешканці прилеглого багатоквартирного будинку скаржаться, власник знищив частину скверу, їхньої території. Плюс до всього облаштував автостоянку на міській землі біля їхнього будинку. Павло Невесенко продовжить.

У Рівному мешканці багатоквартирного будинку не можуть знайти спільну мову з чоловіком, який проводить реконструкцію будинку. Віталій Сторожук розповідає активні будівельні роботи за адресою Литовська 52 розпочалися в червні цього року. За документами тут проходить реконструкція житлового будинку. Хоча до початку на цьому місці знаходився гараж. Мешканці будинку на вулиці Кавказька 13, що межує з будівництвом, нарікають забудовник зруйнував частину скверу, що входить до їхньої прибудинкової території. Зрізав дерево, та зруйнував бордюри.

Віталій Сторожук звертався чи не в усі інстанції. Просив у забудовника дозвільні документи на будівництво. Та чи мав право останній самовільно захоплювати міську землю, бо ж прибудинкова територія багатоквартирного будинку належить місту, оскільки на Кавказькій 13 не створено ОСББ.

Також мешканці прилеглого будинку не розуміють, чому їхній сусід, який проводить будівництво самовільно захопив прибудинкову територію і облаштував там парковку.

З відповідними запитами мешканці будинку зверталися до муніципальної варти, втім у відомстві поки не відреагували на звернення громадян. Також жителі звернулися до депутата Рівнеради Зураба Кантарії. Останній в телефонній розмові повідомив, що надіслав запити у департамент інфраструктури та благоустрою і ДАБІ, щодо надання дозволів на облаштування парковки за вказаною адресою.

Чоловік, який проводить будівництво розповідає, спиляв дерево, адже воно було старим і заважало проїзду машин. Прибирати сквер, що знаходиться поблизу багатоквартирного будинку мешканці відмовляються. Те саме кажуть і в управлінській компанії, бо жителі мають борги перед підприємством. Запевняє, усі його дії є законними.

На чиєму боці правда та де кінці у цій історії наразі відповіді на ці питання віднайти складно. Втім мешканці будинку Кавказька 13 запевняють, якщо питання не вирішать на місцевому рівні - звертатимуться до центральних органів влади.

Читайте також: "Збережемо від вогню пам'ятку 16 століття": рівненський архів отримав сучасну гуманітарку