Генератори, сучасні сканери, вогнетривкі кишені для документів. Нещодавно державний архів Рівненської області отримав унікальну гуманітарну допомогу від німців. Отримані речі допоможуть вберегти старовинні документи. Як саме, дивіться далі.

Рівненський державний архів є місцем збереження старовинних та унікальних документів. Однак з початком війни існує загроза, що важливі папери можуть бути знищені рашистами. Однак тепер у Рівному мають спосіб як вберегти важливі папери.

Такі інструменти для захисту вдалося отримати безкоштовно від небайдужих іноземних партнерів з Польщі та Німеччини. Окрім вогнетривких кишень, у Рівному з'явилися найновіші сканери.

Сканер один із основних приладів, якими оцифровують книги. Цей незамінний інструмент полегшить та покращить якість роботи.

Також Державний Рівненський архів отримав генератори, теплообігрівачі, архівні ящики та фотоархівні оболонки. Це допомогло зекономити близько 100 тисяч гривень. Але окрім цього, частину гуманітарної допомоги передали для цивільних в різні регіони.

Загалом метою такого сприяння є збереження культурної спадщини, документів Національного архівного фонду.

Читайте також: У Рівному відкриється унікальна виставка авторських ляльок