Прокляття Ундіни. На Рівненщині живе дитина з рідкісним захворюванням. П'ятирічна Софія має невиліковну хворобу - синдром Ундіни. Під час сну припиняється дихання, людина не може робити це автономно. Дівчинка уві сні підключена до апарату штучної вентиляції легень. Без нього вона жити не може. Проте старий ШВЛ вже майже не працює. Аби придбати новий, родина не має грошей. Просять допомогти усіх небайдужих.

Це 5-річна Софія. Вона з родиною живе у селі на Костопільщині. Постійно усміхнена і життєрадісна дитина. Любить гратись з старшим братом та сестрою.

Дівчинка постійно у русі, обожнює свого хом'яка та кота. А ще розвиваючі ігри.

Софійка вчить букви аби складати слова. Займається з логопедом.

Дівчинка народилась з рідкісною хворобою - синдромом Ундіни. Коли дитина засинає - її дихання припиняється. Ще у пологовому будинку, 5 років тому, лікарі помітили відхилення у немовляти. Діагноз незабаром шокував.

Досить рідкісна хвороба. Зустрічається 1 випадок на 200 000 тисяч новонароджених.

Від народження дівчинка спить завдяки ШВЛ апарату. Без нього вона задихнеться. Мама щоночі підключає доньку до нього.

Водночас слідкує за серцебиттям та диханням.

У дівчинки стоїть трахеостома. Мама застосовує медичний відсмоктувач для сонування мокротиння.

Всі медичні процедури вміє робити і 13-річний Давид. Допомагає мамі по догляду за найменшою сестрою.

Апарат ШВЛ, який допомагає Софійці жити, вже кілька разів ламався. Жінка боїться, що у будь який день він перестане працювати.

Дитині терміново потрібен новий апарат штучної вентиляції легень. Втім коштів на його придбання у родини немає. Влітку трагічно загинув чоловік Людмили, вона виховує малюків сама.

Загальна вартість апарату та пристроїв для його зарядки складає 500 тисяч гривень. Допомогти його придбати зголосився благодійний фонд "Крила Надії".

Старші діти теж як можуть допомагають матері аби придбати новий ШВЛ. Дев'ятирічна Тетяна знімає відео для свого ютубканалу.

Поки Таня слідкує за своїми підписниками, Давид працює по господарству. Рубає дрова та доглядає за свійськими тваринами. Хлопчик виконує тепер всю чоловічу роботу. Дружна родина мріє аби люди не були байдужими до їхньої біди і допомогли маленькій Софійці жити, зібравши кошти на новий апарат штучної вентиляції легень. Номер картки ви зараз бачите на своїх екранах. 

УВАГА! Оновлено реквізити для допомоги:
Благодійний фонд "Крила Надії"
АТ КБ ПриватБанк м. Львів
МФО 305299
ЄДРПОУ 35620901
UA 173052990000026004011002472

 Читайте також: Під час війни ЛКК може встановлювати інвалідність дитині дистанційно