Це сталося неподалік села Миротин Здолбунівського району. Троє дівчаток-підлітків поверталися від джерела Святого Миколая – раптом на них напав чоловік, який йшов позаду – він схопив під руки 13-річну Мар’яну і потягнув в кукурудзу.

Крики дівчаток почув Іван Купервас – чоловік підійшов ближче і побачив невідомого, який тягне школярку в поле.

Нападник немов розчинився у кукурудзі. Тим часом Іван Купервас зателефонував до міліції, а селяни – оточили поле, куди втік невідомий. Нападника затримали працівники ДАІ – вже на зупинці, де він чекав на маршрутку.

Молодика доставили у відділок міліції. Затриманим виявився 22-річний Микола з Гощанського району. Його вже опізнали дівчатка – на його шиї були кілька свіжих подряпин.

Нині чоловіка перевіряють на причетність до інших подібних злочинів, зокрема, нападів на жінок у Дубенському та Радивилівському районах, які були скоєні наприкінці липня цього року. Втім, затриманий швидше за все, непричетний до цих нападів. Молодика вже возили в Дубенський район, але жінки, які були тут зґвалтовані, не впізнали в ньому свого кривдника. Тим часом дівчатка, на яких напав Микола, і досі не можуть оговтатись від пережитого – бояться виходити на вулицю і майже не гуляють.

Що саме спонукало молодика напасти на дівчаток, нині з’ясовують правоохоронці. Але у будь-якому випадку зробити задумане Микола не встиг, - кажуть у міліції. За це йому загрожує кримінальна відповідальність, щоправда, лише за хуліганські дії.