Такі послуги надаватимуть викладачі та інтерни офтальмологічного відділення релокованого закладу вищої освіти. Обстежуватимуть очі внутрішньо переміщеним особам та малозабезпеченим жителям області. Прийом проводитимуть у Рівненській обласній клінічній лікарні імені Юрія Семенюка.

Така ініціатива стала можливою завдяки партнерству між Фундацією імені князів-благодійників Острозьких, ДЗ «Луганський державний медичний університет», КП «Рівненська обласна клінічна лікарня імені Юрія Семенюка» у рамках спільного проєкту «Інтерни PRO-BONO», підтриманого за конкурсом малих грантів «Med Aid», що впроваджується Fondation de France.

Директор департаменту цивільного захисту та охорони здоров’я населення Рівненської ОДА Олег Вівсянник зазначив, що єдина умова для пацієнта – направлення від сімейного лікаря. Кабінет запрацює вже в листопаді. Також посадовець додав, що у такий непростий час медичні послуги повинні стати ще більш доступними.

Фундація придбала офтальмологічне обладнання у кабінет, де прийматимуть пацієнтів. Переважно – це первинна діагностика. Для перших 70-ти відвідувачів-ВПО ще й подаруємо оправи до окулярів,- розповів керівник Фундації імені князів-благодійників Острозьких Руслан Краплич.

Така ініціатива для інституту дуже важлива, адже ми і лікуємо, і навчаємо. Інтерни, які незабаром отримають сертифікати, під керівництвом фахівців здобудуть і практичні навички. А ще ми усунемо низку незручностей у пацієнтів цілком безкоштовно, - зазначив ректор університету Сергій Смірнов.

Директор обласної лікарні Віктор Ткач також розповів, що незабаром інтернів цього медзакладу будуть активно долучати до надання меддопомоги пацієнтам лікарні.

Про це повідомляють в Рівненській ОВА.

Читайте також: Щороку більше 3-ьох сотень жінок на Рівненщині чують діагноз - рак: як його здолати