20 жовтня - Всеукраїнський день боротьби із захворюваннями на рак молочної залози. На Рівненщині більш 3-ьох сотень жінок за минулий рік почули цей діагноз. Уражає ця хвороба як людей старшого віку так і молодих жінок. Тому аби не запускати хворобу, лікарі радять регулярно обстежуватися в мамологів. Для цього в Рівненському обласному протипухлинному центрі організували тиждень відкритих дверей. Більше - дивіться далі у сюжеті.

Діагноз, який почула Віра, жінку ошелешив.

Напередодні їй зробили операцію. Половина шляху у боротьбі з раком для Віри можна сказати уже подолана. Але лише завдяки тому, що виявила жінка хворобу вчасно.

Через те лікарі радять раз у рік відвідувати мамолога і регулярно обстежувати себе перед дзеркалом.

Аби знизити ризик мати онко захворювання, потрібно відмовитись від шкідливих звичок та менше нервувати. Впливає на цю недугу також спадкова і сімейна схильність. Та найголовніше, розповідає жінка, яка 8 рік бореться з раком, потрібно бути уважною до себе.

Щоб привернути увагу до цієї проблеми в Рівненському обласному протипухлинному центрі організували тиждень відкритих дверей. Аби усі охочі могли без проблем обстежитися у мамологів. Адже діагноз - рак лише на Рівненщині щороку чує більше 300 жінок. До слова, хворіють на цю недугу і чоловіки. Але рак - це не вирок, запевняють медики. Та й наука не стоїть на місці.  

Читайте також: На Рівненщині триває тиждень боротьби із раком молочної залози