Присвячений він загиблим бійцям у Маріуполі. Там зображені рівняни - 22-річний Костянтин Друзь, позивний «Ейс» та 25-річний Віталій Семчук - «Рут». На відкритті побував Ілля Томашевський.

Двоє мужніх рівнян, які воювали за Маріуполь, уже у Війську Небесному. Це бійці полку «АЗОВ» 25-річний Віталій Семчук та 22-річний Костянтин Друзь. Сьогодні відкрили мурал на честь Героїв.

Віталій, який мав позивний "Рут" та Костянтин - "Ейс". Хлопці були близькими друзями, вірними побратимами. Обоє загинули, як справжні воїни.

Закарбувати пам'ять про друзів Героїв вирішив Олексій Козачок, який вчився із обома бійцями ще в школі. Коли хлопець дізнався, що друзі загинули у Маріуполі, вирішив вшанувати їхню пам'ять.

Раніше, на цьому місті була стела героїв Радянського Союзу. Однак на фоні російсько-української війни її вирішили знести та оголосили конкурс на створення нового арт-об'єкту. Ідея Олексія Козачка з-поміж надісланих 50 ескізів виявилася найбільш вдалою і актуальною. Тож саме цей малюнок і виконав художник.

Разом із портретами Віталія та Костянтина на муралі зображені 10 заповідей українських націоналістів та образ загиблих дітей.

Загалом на виконання роботи пішло близько 2-ох місяців.

 Читайте також: На благодійному шкільному ярмарку Радивилівський ліцей зібрав більше 16 тисяч гривень