Констянтин Качановський долучився до «культурного десанту», який створює яскраві фотозони у деокупованих містах. Патріотичні мурали з’явилися вже у Балаклії та Куп’янську.

Разом із художниками стрітарту з Харківщини, Київщини, Одещини Констянтин малює на стінах будинків, не дивлячись на постійні вибухи неподалік.

Поранена та незломлена Балаклія прийняла нас неймовірно тепло, незважаючи на ті жахіття, які довелося пережити людям. Життя продовжується. Саму ж роботу я давно хотів реалізувати у форматі муралу і не дарма вона розташована саме в цьому місці. Уже в процесі створення ми дізналися, що прабабуся і прадідусь дівчинки, яка стала референсом для даної роботи, родом саме звідси, - ділиться Констянтин.

Сьогодні ж художники працюють у звільненому Куп'янську, що на Харківщині. Місто й досі час від час обстрілюють. На одній із розбитих стін, посіченій уламками снарядів, художники зобразили дівчину-Україну в обіймах військового. А зверху – голуб миру.

Створюють такі мурали, аби підтримати людей, які пережили ці жахи. «Даємо їм хоч трошки тепла від себе», - каже Констянтин.

Про це повідомляють в Рівненській ОВА.

Читайте також: У Рівному учениця ліцею розробила бот для навчання старшокласників