У Рівному учениця ліцею розробила бот для навчання старшокласників. Дівчина зуміла об'єднати навчальну програму для трьох предметів старшої школи в одному телеграм-боті. Каже, це актуально, адже допомагає навчатись в онлайн-форматі. Наші журналісти вже познайомились з кмітливою айтішницею.

Це Яна Шевчук. Пригадує своє навчання у стінах рідного ліцею. Саме тут їй вдалось розробити Телеграм-бот, який допомагає навчатись старшокласникам вдома. Дівчина, наповнила його посиланням на усю необхідну літетаратуру. Тут можна, і перевірити свої знання.

Розповідає, спочатку хотіла вмістити та наповнити бот шістьмома предметами. Втім, для того аби довести справу до кінця - їй порадили залишити три: Алгебру, Геометрію та Фізику. Подібні розробки для дівчини - лише навчання. Проте, аби ними зацікавились - готова продовжити свою роботу.

Каже, робота актуальна. Адже чимало школярів змушені навчатись онлайн. Допомагав Яні її вчитель та науковий керівник, Володимир Рожко. Розробка боту у телеграмі - частина її наукової діяльності.

З цією роботою Яна Шевчук отримала першість у області в рамках Малої Академії Наук. Аби продовжити навчання в сфері IT, дівчина вирішила вступити до Львіської політехніки, де нині навчається на першому курсі.

Читайте також: 10 шкіл Дубенщини отримають по 3 тисячі доларів міжнародної допомоги