У Клеванській районній лікарні житимуть переселенці. Для цього відремонтують один з поверхів. Місцеві мешканці здивовані, чому житло для ВПО облаштують у медзакладі? Відповідь на це питання шукав Дмитро Тригубець.

 Це один із корпусів Клеванської лікарні. Тут на другому поверсі: у приміщенні колись травматологічного відділення незабаром поселять переселенців.

З початком повномасштабної агресії РФ, громада прийняла близько півтори тисячі внутрішньо-переміщених осіб. Раніше їх селили у освітніх закладах. З початком навчального року, для них шукали нове приміщення. Підійшов другий поверх одного із корпусів лікарні. На першому тут: приймальня швидкої , на другому - стоматологія. В приміщенні, де будуть жити переселенці, до кінця року планують провести ремонтні роботи.

Загалом тут зможе жити близько 80-ти внутрішньо-переміщених осіб. Місцевих ж новина про виділення приміщення для переселенців у лікарні дещо здивувала.

Голова Клеванської територіальної громади пояснює, приміщення оглянули представники Організації об'єднаних націй. Вони ж своїм коштом і проведуть у приміщенні ремонтні роботи.

Ремонт планують завершити до кінця року, тоді ж планують і заселити людей. Начальниця головного управління сервісної служби у Рівненській області розповідає, є і ще два об'єкти у нашій області, де проводитимуть ремонті роботи, аби покращити умови для проживання внутрішньо-переміщених осіб.

Наразі у цих двох об'єктах уже проживають переселенці. Тому це лише покращення їхніх умов. Наразі триває процес розробки проєктно-кошторисної документації. В планах - впоратись до кінця 2022 року.

Читайте також: Рівненщина одержала три авто для перевезення медиків