5 жовтня в Рівненському районі попрощалися із Петром Климовим та Андрієм Морозом.

5 жовтня жителі Корнинської сільської ради живим коридором із державною символікою, квітами зустрічали й провели останньою життєвою дорогою жителя села Корнин, Захисника України Петра Климова, 1970 року народження.

Петро навчався в Корнинській школі, в Сарненському професійно-технічному училищі, де здобув спеціальність тракториста.

Від 2017 року безпосередньо брав участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення і захисті незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації на території Донецької та Луганської областей.

Від початку повномасштабного російського вторгнення був призваний повторно на військову службу по мобілізації 25 лютого 2022 року. Так як Петро мав чималий досвід ведення бойових дій, він був відправлений на схід нашої країни для її захисту.

Петро Климов героїчно загинув 02 жовтня 2022 року під час ведення бойових дій у населеному пункті Осокорівка Нововоронцовського району Херсонської області. Воїну було 52 роки.

Заупокійну службу за загиблим Петром проведено в Свято-Миколаївському храмі ПЦУ села Корнин.

Похоронили Петра Климова на місцевому кладовищі.

У військовослужбовця залишилися вагітна дружина, троє неповнолітніх дітей та старенька мама.

5 жовтня в місті Здолбунів громада з належною шаною назавжди попрощалася із земляком-Захисником Андрієм Морозом, 1983 року народження.

Андрій народився в Здолбунові, разом із сестрою зростав у дружній родині. Закінчив дев’ятирічку у Здолбунівській школі № 2, згодом здобув спеціальність «Монтер колії» у міському ПТУ залізничного транспорту. Працював на Рівненській дистанції колії Львівської залізниці, згодом – в охоронній фірмі. Останнім часом працював монтером колії на підприємстві «Волинь-Цемент» філії «Дікергофф Цемент Україна».

Повістку Андрій отримав 6 травня. Після цього з коханою Іванною вирішили одружитися. А з 5 липня молодий чоловік уже проходив службу в Яворові, згодом – у Черкасах, Запоріжжі, Миколаївщині, Херсонщині.

Спілкуючись із дружиною, завжди казав, що наша Перемога буде вже незабаром.

28 вересня внаслідок артилерійського обстрілу поблизу села Сухий Ставок на Херсонщині Андрій Мороз загинув. Йому було лише 39 років.

На площі Героїв Майдану відбулася громадянська панахида, в храмі святих апостолів Петра і Павла проведено заупокійну службу за загиблим Андрієм.

Похоронили Героя на кладовищі міста Здолбунів.

Висловлюємо наші щирі співчуття рідним, близьким людям, друзям, побратимам загиблих Героїв.

Вічна пам’ять воїнам держави Україна.

Вони загинули під час виконання бойових завдань, вони захищали суверенітет, незалежність своєї Батьківщини, вони наближали Перемогу України і віддали за неї своє життя.

За матеріалами Корнинської сільської та Здолбунівської міської рад.

Читайте також: На Харківщині загинув начальник вибухотехнічної служби з Рівненщини, підполковник Олександр Мамчур, його колега - травмований