На Рівненщині визначились із переможцем премії імені Світочів 2022 року. Її отримає рівненський поет, перекладач, театральний діяч та естрадний виконавець, член Національної спілки письменників України, волонтер – Андрій Пермяков.

Її дадуть за книгу «Віршотеллер», де зібрані оригінальні поезії та переспіви українською відомих хітів із авторськими дотепними коментарями.

Приємно, що сьогодні Андрій Пермяков – це не просто автор та знаменитий поет. Він активно популяризує Рівненщину. Тісно співпрацює із обласною філармонією, де вже готується його другий благодійний захід. Сьогодні він волонтерить крізь призму літератури, - зазначила директорка Рівненського обласного центру народної творчості Ірина Баковецька-Рачковська.

Презентація його видання відбулася в Рівненській обласній філармонії. Крім того, книгу представили й у Києві, Львові, Одесі, а також у Чикаго та Варшаві. Усі заходи були благодійні – зібрані кошти Андрій передав на потреби ЗСУ.

Обласна літературна премія імені Світочів присвоюється за плідну творчу і культурно-просвітницьку діяльність щорічно. Її розмір - 10 тисяч гривень, - розповідає начальниця управління культури у туризму Любов Романюк.

Про це повідомляють в Рівненській ОВА.

Читайте також: Номерні знаки: які зміни вже набули чинності та що станеться незабаром?