Протягом 27-28 вересня 2022 року інспекторський склад Рівненського рибоохоронного патруля виявив 7 порушень природоохоронного законодавства на водоймах області.

 Про це повідомляє Відділу охорони водних біоресурсів «Рибоохоронний патруль».

Так, 27 вересня 2022 року близько 13:30 на березі р.Горинь у с. Хотинь Рівненського району було виявлено двох громадян, які мали намір здійснити вилов водних біоресурсів з використанням забороненого знаряддя лову – «екрана», проте завдяки оперативним діям інспекторського складу свої протиправні дії завершити не змогли. Такі дії класифікуються за ч.3 ст. 85 КУпАП. Цього ж дня проте о 17:20 у смт. Млинів Дубенського району на березі Млинівського водосховища було виявлено двох громадян, які мали намір здійснити вилов водних біоресурсів із використанням промислового знаряддя лову – сітки, без дозволу на спецвикористання. Такі дії класифікуються за ч.3 ст.85 КУпАП.

28 вересня о 4 ранку на Хрінницькому водосховищі Дубенського району між селами Боремель і Товпижин було виявлено двох підводних мисливців, які здійснювали підводне полювання без посвідчень підводних мисливців. Відсутність посвідчення підводного мисливця, при здійсненні лову, відповідно до ч. 3 ст. 85 КУпАП кваліфікується як порушення Правил рибальства, і тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян від двох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Варто зазначити й той факт, що вище зазначені громадяни чинили опір й намагалися втекти з місця події. Також на Хрінницькому водосховищі поблизу с. Товпижин було виявлено та вилучено безгосподарське майно – сітка (у кількості 1 од.). На місці події було складено відповідний адмінматеріал, а саме: акт виявлення та вилучення безгосподарського майна власник якого не встановлено.

Рівненський рибоохоронний патруль вкотре закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Про порушення Правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» відомства: (067) 540 53 90.

Читайте також: У Рівненській обласній бібліотеці закликаються донатити книжки