На Рівненщині діти виготовляють окопні свічки для військових. Вони є незамінними на фронті, адже можуть горіти до п'яти годин. Також свічка допоможе підсушити одяг, зігрітися чи приготувати їжу. Як дітям вдається їх виготовляти, дивіться далі у сюжеті.

Жерстяні банки від кукурудзи чи горошку, використані свічки та картон перетворюються на справжні обереги для наших захисників. Керівниця гуртка "Джура" підхопила ідею виробництва окопних свічок із соцмереж і допомагати у їх виготовленні взялись її вихованці.

Найперше, що потрібно для свічки, це порожня жерстяна банка, їх спочатку зносили самі ж учні, а згодом одне з підприємств Рівненщини надало близько 5 тисяч таких, безкоштовно. Далі переходимо до підготовки інших матеріалів.

Далі такі картонні заготовки загортають і складають в банки. Щоб цей процес пришвидшити батько одного з вихованців гуртка придумав свій механізм.

Ми вирішили теж долучитись до виготовлення цих свічок. Зараз розплавляємо віск та парафін в пропорції приблизно 1 до 1.Пані Олена тут справжній професіонал і вчить нас як правильно поводитись з гарячою рідиною.

Парафіном необхідно залити бляшанку догори, щоб весь картон був просочений воском, тому це один з найбільш розхідних матеріалів.

Коли свічки вже застигли можемо упаковувати. На верх до кожної коробки обов'язково кладуть оберіг

Тут вже встигли зробити близько восьмиста свічок, частину вже відправили військовим. З їх допомогою захисники зможуть приготувати їжу, висушити одяг та навіть зігрітись.