Двічі переселенці. На Рівненщині подружжя із Донеччини навчає дітей робототехніці та програмуванню. Вже встигли виграти декілька грантових конкурсів, провести серію майстер-класів для більш ніж тисячі школярів, а також підготувати досвідчених вихованців до міжнародних змагань. Подружжя родом з Донецька. У 2014-му, через війну, покинули свій дім і переїхали у Вугледар. А у 2022-му змушені були тікати на Рівненщину. Про життя на новому місці - далі у сюжеті.

Для шестирічних школярів подружжя Теличків сьогодні проводить майстер-клас з програмування. Завдання - скласти робота і змусити його рухатись, завдяки комп'ютеру. Діти працюють і спостерігають за іншими командами.

Є на занятті з робототехніки і дівчатка. Розвивати інженерне мислення допомагає командна робота. Вважають себе сильнішими за хлопців.

Подружжя навчає дітей від 6 до 15 років. Сьогодні на уроці в одній з рівненських шкіл - наймолодші. Серед них і діти-переселенці.

Подружжя викладачів теж були змушені покинути свій дім. Родом з Донецька. У 2014-му, через війну, переїхали у Вугледар. Ганна - доцентка, кандидатка технічних наук, та її чоловік - підприємець Сергій, почали будувати життя з початку. Вирішили організували гурток робототехніки.

Відкрили гуртки у Волновасі, Кураховому та Новотроїцькому. Підготували і викладачів, які працювали з дітьми. Не очікували, що 24-го лютого їхнє життя знову зміниться.

Ворожі ракети знищили квартиру родину. А також приміщення, де працювали гуртки.

Завдяки врятованому обладнанню, подружжя змогло відновити свою роботу на Рівненщині. Сюди приїхали до родичів, вдруге полишивши дім через війну. Вкотре довелось стартувати з початку.

Більше тисячі дітей подружжя Теличків змогло навчити робототехніці та програмуванню за заході України, за кілька місяців. Проводять безкоштовні заняття на Рівненщині, Волині та Хмельниччині. Намагаються виховати сучасне покоління.

А ще війна навчила жодні справи не відкладати на завтра. Нині подружжя переселенців готують своїх досвідчених вихованців до міжнародних змаганнях. А також планують залишатись у Рівному, де незабаром відкриють гурток робототехніки.  

Читайте також: На Рівненщині 13-річна школярка влаштувала вуличні шашкові батли, щоб допомогти ЗСУ