У Рівному відкрилась благодійна виставка-продаж картин художника-переселенця з вадами зору Володимира Яницького під назвою "Врятоване мистецтво". Діятиме вона з 28 по 30 вересня. Частина зібраних коштів піде на допомогу ЗСУ і жінкам, які постраждали через військові дії в Україні. Як пройшло відкриття виставки та як творить художник з вадами зору дивіться далі у сюжеті.

Володимир Яницький разом із своєю дружиною Анною приїхали з Донеччини. Чоловіка ще з дитинства полюбляв малювати. Після школи Володимир не мав змоги навчатися на художника, адже має вади з зором. Чоловік майже не бачить, проте малює фантастичні картини.

До Рівного художника запросила Марія Бугаєнко - голова громадської організації "Коло успіху". З сім'єю Яницьких, жінка знайома ще з 15 року. Марія проводила тренінги за програмою ООН в Україні для підприємців серед внутрішньо-переміщених осіб, де і познайомилась з художником. Зараз Марія займається проєктом допомоги жінкам, котрі постраждали через війну.

Володимир Яницький намалював більше двохсот картин. Музою для художника є його дружина Анна. Разом вони вже 12 років. Кажуть, що спільними зусиллями "народжують" картини.

Виставка-продаж проходить у Рівненській обласній бібліотеці для молоді з 28 по 30 вересня. Кожен охочий може придбати картину і допомогти ЗСУ і жінкам, котрі постраждали через війну.

Читайте також: "У нашому місті": Міша Крупін їде до Рівного з благодійним туром на підтримку ЗСУ