Фото: ілюстративне
За процесуального керівництва Дубенської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно 38-річного жителя м. Дубно, який ухилився від призову на військову службу під час мобілізації.

За даними досудового розслідування, у березні цього року чоловік, який кілька років тому переїхав на Рівненщину з Донеччини, отримав повістку про призов на військову службу під час мобілізації.

Однак у визначений час, не маючи законних підстав для відстрочки чи звільнення від проходження військової служби, умисно не прибув до Дубенського територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Таку поведінку чоловіка правоохоронці кваліфікують як ухилення від призову на військову службу під час мобілізації.

Обвинувальний акт скеровано до Дубенського міськрайонного суду.

Досудове розслідування проводив СВ Дубенського РВП ГУНП в Рівненській області.

Нагадуємо, що відповідно до статті 65 Конституції України, захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України, шанування її державних символів є обов'язком громадян України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 5 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Про це повідомляють в Рівненській обласній прокуратурі.

Читайте також: Слідчі Гощі повідомили про підозру зловмиснику за спробу пограбування магазину