Окрім штрафу, передбаченого санкціями статей Кодексу України про адміністративні правопорушення, 31-річному трактористу може загрожувати обмеження чи позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років, відповідно до Кримінального кодексу.

Учора близько 12:30 під час патрулювання на дорозі між населеними пунктами Плоске та Грем’яче колишнього Острозького району інспектори СРПП побачили трактор, який рухався із порушенням ПДР та мав технічну несправність. Крім того, під час спілкування із водієм поліцейські виявили у нього ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження відповідного огляду 31-річний кермувальник — мешканець Івано-Франківської області відмовився, а під час складання адмінматеріалів пропонував неправомірну вигоду. Спочатку намагався надати по 400 гривень кожному поліцейському, але після попередження про кримінальну відповідальність за такі дії гроші заховав. Однак, свої спроби домовитися з екіпажем СРПП не полишив та продовжував пропонувати вже 1000 гривень, аби його відпустили і «закрили очі» на правопорушення.

На місце події викликали слідчо-оперативну групу, яка задокументувала пропозицію неправомірної вигоди: слідчі відділення поліції №3 (м. Острог) Рівненського РУП внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу України.

Також відповідатиме кермувальник і за статтями адміністративного кодексу: частинами 1, 6 статті 121, частиною 1 статті 130 КУпАП.

Про це повідомляють в ГУНП в Рівненській області.

Читайте також: Два факти пропозиції та надання хабара службовій особі задокументували правоохоронці Рівненщини за минулу добу