Кримінальна відповідальність тепер може загрожувати жителям Вараського та Сарненського районів. 34-річний мешканець Рафалівки прийшов до поліцейського офіцера громади, аби «вирішити питання» з мотопомпою, а молодик із села Познань намагався уникнути адмінвідповідальності за порушення правил дорожнього руху.

Восьмого вересня співробітники Вараського РВП задокументували незаконну діяльність 34-річного чоловіка щодо видобутку бурштину-сирцю в урочищі неподалік села Мульчиці. Обладнання, а саме — мотопомпу та пожежні рукави поліцейські вилучили. За цим фактом слідчі вже повідомили йому про підозру за частиною 1 статті 240-1 КК України. Втім, чоловік не втрачав надії повернути собі знаряддя для незаконного промислу.

З цією метою вчора, 22 вересня, у приміщенні поліцейської станції у селі Сопачів колишнього Володимирецького району запропонував поліцейському неправомірну вигоду в сумі 1000 гривень, які поклав у канцелярський органайзер. Незважаючи на попередження про кримінальну відповідальність, зловмисник додав іще тисячу гривень, пообіцявши, що після повернення вилученого обладнання сума зросте.

За дві тисячі гривень намагався уникнути адмвідповідальності 20-річний водій автомобіля «Opel», якого о 19:45 у селі Вежиця зупинили інспектори СРПП відділення №2 (смт Рокитне) за порушення правил дорожнього руху. Грошові кошти молодик пропонував поліцейським під час складання адмінматеріалів за ч. 5, ст. 121, ч. 1, 2 ст. 126 КУпАП.

Слідчі територіальних підрозділів за обома фактами внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 369 КК України.

Досудове розслідування триває.

Повідомляють в ГУНП в Рівненській області.

Читайте також: Волинянина засудили на шість років колонії за збут наркотиків у виправному центрі на Рівненщині