фото ілюстративне
Понад 5 000 дітей зможуть долучитися до проєкту від ЮНІСЕФ та шеф-кухаря Євгена Клопотенка.

 Про це журналісти Район.Сарни дізналися від пресслужби ЮНІСЕФ в Україні.

Професійні кухарі будуть проводити майстер-класи для дітей та батьків разом із кваліфікованими психологами. Таке спільне приготування здорової їжі допоможе дітям відновити відчуття психологічного комфорту та зменшити рівень тривожності.

Заходи будуть проводитися у 7 областях України, у яких зосереджена велика кількість переміщених сімей: Закарпатській, Львівській, Рівненській, Хмельницькій, Тернопільській, Івано-Франківській та Чернівецькій.

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та ініціатива з покращення культури харчування Cult Food шеф-кухаря Євгена Клопотенка за підтримки Міністерства освіти України розпочали спільний проєкт «Спільно | твоя підтримка поруч», в рамках якого діти зможуть психологічно відновлюватися під час кулінарних майстер-класів.

«Війна має особливо руйнівний вплив на дітей в Україні. Діти приголомшені від вибухів. Вони живуть під звуки повітряних сирен. Запускаючи цей проєкт, ми сподіваємося, що нові кулінарні сесії та робота з психологами зможуть забезпечити дітям і їх вихователям певну нормалізацію та безпеку в ці важкі дні. Готуючи їжу та проводячи час разом, діти можуть покращити свої харчові звички, залишатися на зв’язку з сім’єю та близькими, а також покращити свій психосоціальний добробут та стійкість», – сказав Мурат Шахін, Представник ЮНІСЕФ в Україні.

У рамках медіа компонента проєкту, діти та їхні батьки отримають поради від команди психологів та нутриціологів як психологічно стабілізувати себе і дитину, як сформувати здорові харчові звички у приготуванні та споживанні їжі, а Євген Клопотенко поділиться порадами, як батькам та дітям через приготування їжі підтримувати один одного.

«Стрес та непродумане харчування погіршують психологічний стан, а під час війни це особливо небезпечно. Психологічна підтримка та здорове харчування, що містить в собі всі необхідні для організму елементи, допомагає зберегти здоров’я та зміцнити націю», – говорить шеф-кухар Євген Клопотенко.

Майстер-класи для дітей проходитимуть 2-3 рази на тиждень до кінця листопада. Загалом завдяки проєкту психосоціальну допомогу отримають понад 5 тисяч дітей.

Проєкт «Спільно | твоя підтримка поруч» створено в межах «СПІЛЬНО» – програми Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), яка має на меті об’єднати зусилля з урядом, місцевими органами влади, громадським сектором та бізнес-партнерами, щоби надати мультисекторальну допомогу сім’ям із дітьми, що постраждали від війни.

Читайте також: Вараські велосипедисти здобули призові місця на веломарафоні у Нетішині