Психолог, юрист та соціальний працівник БФ «Рокада» відвідали прихисток у с. Пісків, де проживає багадодітна сім’я з Донеччини.

Про це повідомили в Костопільській міській раді.

У родині Ольги восьмеро дітей. Через вторгнення рф в Україну їм довелося покинути рідний дім, хоча зробили вони це не відразу:

«19 травня ми виїхали з м. Бахмут. Страхи війни відчули на собі. Спочатку ховались в підвалі, а коли вже снаряд попав в школу поряд швидко зібрали дітей. Ввечері був вибух в школі, ніч ми не спали, а вранці вже їхали в евакуаційному автобусі», - розповідає жінка.

На Рівненщину потрапили не відразу. Спочатку приїхали в Дніпро, а вже звідти волонтери їх привезли в с. Пісків.

Розповідають, що тут їм подобається, місцеві жителі у всьому допомагають:

«Зробили оголошення в чаті, що хочемо купити собачку і люди з Костополя привезли собаку безкоштовно. Так і з їжею: робимо оголошення про купівлю молока, а люди вже приносять і віддають нам безкоштовно. Дуже подобається село», - зазначила Ольга.

Сім’я вже встигла трохи облаштуватися та навіть зробити заготовки урожаю на зиму. Ходили допомагати місцевим мешканцям і оплату брали урожаєм. Уже є і запас дров, який теж накопичували таким способом.

Наразі родина проживає в приміщенні колишньої сільської ради, однак в планах купити будинок і залишитись жити в селі на Костопільщині.

Читайте також: Рівненщина отримала гуманітарну допомогу для переселенців