У зв'язку зі збільшенням чисельності підопічних ВПО, в Орлівці на Березнівщині відкрили додаткове відділення Урвенсьского психоневрологічного інтернату.

 Про це повідомили у Рівненській обласній раді.

Депутати оглянули хід виконання будівельних робіт в новому корпусі, який передбачений на 200 підопічних.Також є бомбосховище площею 700 м2, в якому мають встановити 7 окремих санвузлів та умивальників.

«У психоневрологічному інтернаті на даний момент знаходиться 176 внутрішньо переміщених осіб, які потребують надання необхідних послуг. Їх евакуювали з Камишівського та Покровського психоневрологічних інтернатів Донецької області. Всі вони мають інвалідність, частина з них – з вадами розумового розвитку, інші – з порушенням опорно-рухового апарату, більша частина з них - недієздатні. Після евакуації підопічні мали сильні психологічні розлади, але персонал зміг вміло облаштувати необхідні умови для адаптації. Тож продовжуємо наполегливо працювати, забезпечувати усім необхідним потребуючих та щиро вірити у нашу майбутню Перемогу!» - зазначив Олексій Бучинський.

Після завершення огляду будівництва, Олексій Бучинський та Олександр Гомон завітали у КП «Обласна психіатрична лікарня с. Орлівка» РОР, де ознайомились із новим укриттям, яке знаходиться на фінальній стадії реконструкції та має бути завершене до кінця поточного тижня, лікувальними відділеннями, клініко-діагностичною лабораторією, пральнею та господарчою частиною закладу, поспілкувалися з його працівниками та підопічними.

Читайте також: 87-річну жительку Рівненщини обманули на 160 тисяч гривень псевдомедики