Нагадаємо, в ніч на 25 липня засуджені Полицької виправної колонії організували бунт: нищили майно та влаштували пожежу в одному із приміщень.

Під час досудового розслідування слідчі слідчого управління та ВП №1 (смт. Володимирець), за оперативного супроводу працівників управління карного розшуку, за процесуального керівництва Вараської окружної прокуратури та сприяння співробітників Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань встановили, що 38-річний засуджений за скоєні умисні тяжкі злочини організував групу з 29-ти та 20-ти річних чоловіків та інших ув’язнених. Розробивши та узгодивши заздалегідь план дій вони вчинили групову непокору та масові заворушення у виправній колонії: погроми, підпали, знищення майна та опір працівникам установи.

Зокрема, 38-річний зловмисник надавав прямі вказівки щодо до участі кожного в бунті. Він запевняв, що підтримуватиме його учасників у кримінальному середовищі, а тим хто відмовлявся — погрожував фізичною розправою.

Ув’язнені виривали решітки, вибивали стіни, двері та вікна установи, кидали камінням з даху бараку в інших засуджених, закликаючи здійснювати погроми.

Своїми діями вони спричинили значні порушення громадського порядку на території колонії та пожежу, якою знищено та пошкоджено майно установи на загальну суму один мільйон 802 тисячі гривень.

Слідчі слідчого управління зібрали достатньо доказів і за фактом масових заворушень за погодження прокуратури сьогодні, 23 вересня, трьом засудженим повідомили про підозру за частиною 1 статті 294 Кримінального кодексу України.

Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.

Про це повідомляють в ГУНП в Рівненській області.

Читайте такж: На Рівненщині 77 осіб притягнуто до відповідальності за правопорушення, пов’язані з корупцією