Фото ілюстративне
За однією і тією ж схемою від злочинних діянь аферистів продовжують потерпати мешканці області. Поліцейські вкотре застерігають не віддавати гроші невідомим особам, не перевіривши отриману інформацію.

Сьогодні, 23 вересня, близько сьомої ранку до поліції зателефонував 64-річний рівнянин, що напередодні ввечері його 87-річну тещу ошукали невідомі.

Поліцейські з’ясували, що до пенсіонерки зателефонував чоловік, який представився лікарем та сказав, що її донька потрапила у ДТП, а для проведення оперативного втручання потрібні значні кошти. Потому пролунав дзвінок іще від жінки, яка запитала, за якою адресою забрати кошти. Орієнтовно за півгодини зловмисниця стояла уже на порозі будинку. Рівнянка віддала на «лікування» дочки 3900 доларів США та 17 тисяч гривень. І тільки сьогодні 87-річна жінка зателефонувала до доньки, аби поцікавитися, як пройшла операція. Втім, дізналася, що стала жертвою шахраїв.

За подібною схемою постраждала й 82-річна жителька Костополя. Учора до її квартири прийшла жінка та повідомила, що її донька в реанімації. На нібито лікування пенсіонерка віддала аферистці 18 тисяч гривень.

За обома фактами вчинення шахрайств розпочаті досудові розслідування. Поліцейські встановлюють осіб, причетних до злочинів.

Повідомляють в ГУНП в Рівненській області.

Читайте також: Розмовляв по телефону в той час, коли його пацієнтка помирала: у Рівненському міському суді розглядають справу щодо смерті пацієнтки