У якому стані виконання місцевих бюджетів у Рівненському районі, проаналізували на нараді начальника Рівненської ОВА Віталія Коваля з головами громад.

Про це повідомляє пресслужба Рівненської ОВА.

Тема на сьогодні більш ніж актуальна, адже бюджетний рік іде до завершення. Тож важливо, розуміючи всі завдання і виклики воєнного часу, напрацювати спільні рішення, прокоментував Віталій Коваль.

Так, за січень-серпень цього року до загального фонду місцевих бюджетів Рівненського району в цілому надійшло майже 2,9 мільярда гривень власних доходів. Приріст надходжень до відповідного періоду минулого року склав 20 відсотків.

Водночас, на сьогодні налічується 10 громад, які не забезпечили виконання доходів загального фонду.

Як пояснили очільники громад, причина цього, в основному, - заборгованість у сплаті земельного податку та за нерухоме майно. Також недоотримували акцизний податок на пальне та ПДФО від паїв. Разом з тим, голови ТГ прикладуть зусиль до листопада-грудня забезпечити виконання місцевих бюджетів.

«На сьогодні дуже важливо боротися з нелегальним бізнесом, виводити його з тіні, бо сплата податків – це наповнення бюджетів. Така робота має бути спільною. Водночас земельний податок – це ті кошти, які залишаються в місцевих бюджетах. Тож першочергове завдання очільників громад – подбати, щоб уся земля була офіційно оформлена. Також важлива безпосередня робота з платниками податків, - наголосив Віталій Коваль. – І при цьому варто пам’ятати, що це все спільна робота на нашу перемогу».

Разом із тим, начальник ОВА подякував очільникам громад Рівненського району, які, незважаючи на відсутність ПДФО від військових, виділили з бюджетів для захисників сотні тисяч гривень.

Надалі такі наради планується провести з керівниками тергромад кожного району Рівненщини. 

Читайте також: На Дубенщині шестеро підприємців отримали по 250 тисяч гривень на розвиток власної справи