Учасники злочинного угрупування, підозрювані за фактом реалізації (продаж) товарів гуманітарної допомоги з метою отримання прибутку, які перебували під цілодобовим арештом — проведуть два місяці під вартою. Сьогодні, 19 вересня, апеляційний суд змінив їм запобіжні заходи на тримання під вартою із правом внесення застави.

Нагадаємо, злочинну схему з незаконного використання товарів гуманітарної допомоги для військовослужбовців правоохоронці припинили 23 серпня. Зловмисники створили кілька благодійних фондів, що дозволяло їм безоплатно отримувати та завозити з-за кордону товари як гуманітарну допомогу. Втім, замість того, аби відправляти товари першої необхідності та військову амуніцію для осіб, які постраждали від збройної агресії, чи потреб ЗСУ — продавали.

Дев’ятьом учасникам злочинної групи поліцейські повідомили про підозру за частиною 3 статті 201-2 КК України.

Наразі вісьмом учасникам злочинного угрупування обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою — двоє внесли обумовлений ухвалою суду розмір застави. Іще один підозрюваний перебуває в міждержавному розшуку.

За скоєне підозрюваним може загрожувати позбавленням волі на строк до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Про це повідомили в ГУНП в Рівненській області. 

Читайте також: У Здолбунові на крадіжці цементу із потяга поліцейські викрили двох місцевих жителів