Учора, 15 вересня, із 101 днем народження вітали рівнянина Олександра Рафаїловича Гельфанда.

На його долю випало побачити все: і війну і повоєнні лихоліття, чимало життєвих випробувань. Доля його не була легкою, але він гідно виростив сина, внучку та правнуків. Ціле життя наполегливо та важко працював. Привітав з днем народження довгожителя і міський голова Рівного Олександр Третяк.

“Попри свій солідний вік іменинник знаходиться в гарному настрої і не втрачає оптимізму. Засмучений лише одним - тим, що знову війна. Але він, як і мільйони українців, впевнений, що наша перемога не за горами. Його оптимізм і віра у майбутнє України непохитні. Бажаю нашому земляку довгих років життя та міцного здоров’я і свій 102 день народження святкувати уже за мирного часу у вільній незалежній Україні!” - відзначив Олександр Третяк.

Загалом, цьогоріч у Рівному вітали 8 довгожителів — четверо жінок, які відзначили 100-річчя, чоловіка та двох жінок, які відзначили 101 рік та чоловіка, який відсвяткував 103 день народження, повідомили у Рівненській міській раді.

На жаль, одна жінка, яка відсвяткувала в травні 2022 року 100 років, у липні померла. Тож зараз у Рівненській громаді проживає 7 громадян, які відсвяткували 100 і більше років.

Як розповіли в департаменті соціальної політики, за рахунок коштів, передбачених на виконання заходів Комплексної міської соціальної програми «Турбота», громадянам, яким виповнюється 100 і більше років в день народження вручається подарунок, букет квітів та 1000 грн., які перераховуються на розрахунковий рахунок (за місцем отримання пенсії). Додатково надається продуктовий пакет. 

Читайте також: На Рівненщині очікують спалах кору: де можна вакцинуватись?