Фото ілюстративне
Служба безпеки України зібрала доказову базу щодо злочинної діяльності «завідувача Старобільського відділення судово-медичної експертизи Луганського республіканського бюро судово-медичної експертизи лнр».

За даними слідчих УСБУ в Рівненській області, чоловік з власної ініціативи почав «співпрацювати» з ворогом від початку широкомасштабного вторгнення рф заради підвищення.

Наразі, за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури, до суду скеровано обвинувальний акт стосовно колаборанта за добровільне зайняття посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на ТОТ, у т.ч. в окупаційній адміністрації держави-агресора, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

СБУ попереджає, що кожен, хто перейшов на бік ворога, неодмінно буде покараний за законом. Співпраця з окупантами може коштувати 10 років ув’язнення.

Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читайте також: 10 років за ґратами проведе чоловік за розбійний напад в умовах воєнного стану