На Дубенщині проживає Національна легенда України. Ганна Бут викладачка з Мелітополя. 72 дні жінка відстоювала рідне місто. За свою сміливість та патріотичну позицію Ганна отримала нагороду від Президента України, а також мала можливість поспілкуватися із Головнокомандувачем Збройних Сил України Валерієм Залужним. Детальніше про це розповість Ілля Томашевський.

Це відео Ганни Бут облетіло українські та світові ЗМІ. З початку повномасштабного вторгнення викладачка з Мелітополя відстоювала своє місто.

Ганна Бут одна з переможниць премії Global Teacher Prize Ukraine та Заслужений працівник освіти України. Серед мелітопольців, які з першого дня окупації висловлювали протест проти дії рф, була і викладачка аграрного ліцею.

Пані Ганна розповідає, що їхнє місто одразу окупували рашисти. Про це дізналася під час уроку 24 лютого.

В місті не було зв'язку, усюди триколори та російські канали. Тому свідомі Мелітопольці почали виходити на акції протесту, де могли дізнатися про хоча б якісь новини.

Та попри героїчний патріотизм, який Ганна Бут разом із іншими Мелітопольцями проявляли, їм теж було страшно.

Згодом, коли тиск з боку окупантів на активних мелітопольців посилився, освітянка разом з дочкою евакуювалась з міста.

Зараз Ганна мешкає, працює і волонтерить у місті Дубно. Та попри це вона продовжує навчати своїх учнів з Мелітополя.

Думки про своїх учнів з Мелітополя та жахливі історії, які відбуваються з ними - змусили Ганну Бут звернутися до світової спільноти. Згодом, за свою позицію жінка отримає нагороду від Президента України.

Після нагородження Ганна мала можливість поспілкуватися із Головнокомандувачем Збройних Сил України Валерієм Залужним.

Ганна Бут з нетерпінням чекає свого повернення до рідного Мелітополя. Але час не гає. Плете маскувальні сітки аби підтримати наших військових та закликає й інших дубенчан долучатися до їхньої дружньої команди.

 Читайте також: У Рівному шість шкіл із понеділка виходять на очне навчання