Виміряти тиск, дізнатися сатурацію та перевірити рівень цукру у крові. Усе це лікарі італійської благодійної організації здійснювали безкоштовно. Приймали внутрішньо переміщених осіб та рівнян поблизу одного із гуртожитків міста з 12 до 17 години. А уже 31 серпня мобільна клініка працюватиме в Квасилові. В наступні дні лікарі оглядатимуть мешканців мікрорайону Басів Кут та Золотіїв. Чи багато охочих виявили бажання проконсультуватися в закордонних лікарів, бачили наші журналісти.

Так з допомогою перекладача лікарка з Італії та медсестра зі Швейцарії обстежують внутрішньо переміщених осіб в Рівному.

Вимірюють тиск, сатурацію, рівень цукру в крові, а також консультують людей волонтери благодійної організації Remar S.O.S. безкоштовно. Крім того, аби приїхати в Україну у себе на роботі жінки спеціально взяли відпустку.

Тож і розмістили свою мобільну клініку поблизу одного із гуртожитків де проживають внутрішньо переміщені особи. Відразу ж поблизу авто вишикувалась черга.

Ті хто уже побував на огляді у закордонних спеціалістів, кажуть, такі акції дуже важливі для міста. Оскільки українці зазвичай ідуть в лікарню уже тоді коли щось турбує. А так можна попередити те чи інше захворювання.

До слова, оглядатимуть людей фахівці благодійної організації ще у Квасилові, Басовому Куті та Золотієві. Потому поїдуть волонтерити в інші міста України. 

Читайте також: Змушені тікати від війни: на Рівненщину за добу приїхали ще 146 внутрішньо-переміщених осіб