На Рівненщині функціонує три сучасних інтерактивних класи пожежної безпеки. Це в місті Рівне на базі 25-ї державної пожежно-рятувальної частини, у Білій Криниці та Великій Омеляні на базах Центрів безпеки громадян.

Про це інформує Головне управління ДСНС у Рівненській області.

У класах щодня активно проводяться навчання для дітей рятувальниками обласного управління ДСНС та фахівцями навчально-методичного центру ЦЗ та БЖД у Рівненській області.

На заняттях дітей ознайомлюють із виставкою побутових приладів, що були пошкоджені пожежею, та залучають до аналізу причин виникнення таких ситуацій.

З допомогою відеороликів нагадують дітям про основні правила власної безпеки. В ігровій формі з учнями розглядаються усі потенційно можливі небезпечних ситуації та обговорюється алгоритм дій у разі їх виникнення.
За допомогою наочних тренувальних матеріалів навчиють дітей як поводитися при виявлення підозрілих вибухонебезпечних предметів.

Також фахівці рятувальники організовують для дітей змагання за міжнародним форматом „Firefighter combat challenge”.

Дітвора із захопленням долає смугу перешкод, гасить умовну пожежу та має чудову змогу відчути себе справжніми вогнеборцями.

Читайте також: Поліцейські Рівненщини взяли участь у найпатріотичнішому забігу та на одній із дистанцій вибороли першість