Винахідники виготовили їх ексклюзивно на замовлення ЗСУ. Автомобілі мають підвищену прохідність по лісових, піщаних та болотистих місцях. Наразі готові дві моделі таких повнопривідних баггі. Як вони долають бездоріжжя, дивіться далі у сюжеті.

Це баггі для українських військових. Команда волонтерів працювала упродовж місяця над створенням одного. Дане авто зробили на базі мітсубісі паджеро. Від японської автівки тут лише рама та сидіння.

Також автомобіль має броньоване скло. Автомайстер Петро Гай пояснює, що після такого тюнінгу машина стала всюдиходом. Розганятися може до 140 кілометрів за годину, а будь-які перешкоди долає з легкістю.

Наразі готові дві моделі таких повнопривідних баггі. Ще одну автівку змайстрували з хюндай галоппер. У ній переробили майже все.

Ці саморобні машини - повнопривідні. Тому долають будь-яке бездоріжжя. Такі українські баггі створила команда волонтерів з Рівного. Кажуть, їм такі автівки замовили самі військові.

Розробляють баггі на основі повнопривідних японських позашляховиків. Після того як автівку зібрали, обов’язково проводять випробування на зносостійкість деталей та на міцність конструкції.

При необхідності дані машини, кажуть їх розробники, можна обладнати кріпленням для будь-якої зброї. Перші дві автівки волонтери зробили за власні кошти. Виробництво їх – недешеве, дані всюдиходи обійшлися у понад дванадцять тисяч доларів. Майстри кажуть, готові змайструвати ще кілька моделей баггі, на них вже організували збір коштів.

 Один із автомобілів передадуть на кордон з білорусю, інший - для потреб рівненської тероборони. У планах - побудувати всюдихід, розрахований на десятьох бійців. Дані автомобілі ще не мають назви. Тому розробники оголосили конкурс. Обрати назву для створених авто, доручають людям. 

Читайте також: На Рівненщину будуть евакуйовувати жителів Донеччини