Обов’язкову евакуацію з території Донеччини сьогодні обговорили в Уряді з визначеними областями, які прийматимуть ВПО. Її планують завершити до опалювального сезону.

 Про це повідомляє Рівненська ОВА.

Для того, аби евакуація відбулася злагоджено і без збоїв, провели чергове засідання координаційного штабу під головуванням Віце-прем’єрки, міністерки з реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук.

Рівненщину представляли перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін та заступниця голови Рівненської ОДА Людмила Шатковська та керівники профільних управлінь і департаментів.

Нагадаємо, що Уряд України запровадив обов’язкову евакуацію з неокупованих територій Донеччини перед опалювальним сезоном. Таке рішення ухвалили через неможливість забезпечити мешканців підконтрольних територій теплом і світлом, а також через постійні обстріли з боку країни-агресора.

Так, за інформацією міністерки, від початку серпня з Донецької області вже перемістили понад 2 тисячі людей. Серед них майже 300 дітей та 100 осіб із інвалідністю.

Нещодавно Кабінет Міністрів оприлюднив список регіонів, куди евакуюватимуть жителів Донеччини. До нього увійшли 13 областей: Вінницька, Волинська, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Кіровоградська, Львівська, Полтавська, Рівненська, Тернопільська, Хмельницька, Черкаська та Чернівецька.

Віце-прем'єрка також повідомила, що з Донецької області необхідно евакуювати 200-220 тисяч жителів. Серед - них 50 тисяч дітей.

Водночас вона наголосила, що примушувати людей виїжджати ніхто не буде. У них є можливість відмовитись від евакуації у письмовому вигляді.

За словами Ірини Верещук, наступною для евакуації може стати Запорізька область. Там без газу – 65% території.

«На Рівненщині проживає майже 50 тисяч внутрішньо переміщених осіб з інших регіонів. Ми готові допомагати українцям. Рівненщина – тилова область, яка працює на всіх фронтах заради перемоги», - сказав Сергій Подолін.

Читайте також: Як на Рівненщині працюють системи оповіщення повітряної тривоги