У Рівному провели акцію на підтримку полку "АЗОВ". Нагадаємо, в ніч на 29 липня в Оленівці, країна-окупант стратила близько 50-ти бійців, які перебували в полоні. Ще півтори сотні було поранено. Повернути захисників додому та привернути увагу влади та міжнародної спільноти - головна мета демонстрації. Як усе відбувалось - бачили наші журналісти.

На майдані Незалежності у Рівному лунає Молитва українського націоналіста. ЇЇ слова тепер добре відомі не тільки бійцям добровольчого полку "АЗОВ" а й кожному українцю. Небайдужі та родичі воїнів зібрались на мітинг у самому центрі міста. Аби нагадати про воєнний злочин, публічну страту захисників України та зробити усе можливе аби повернути Героїв з полону.

Рашистські нелюди у ніч на 29 липня на території колишньої виправної колонії де утримували військовополонених, зокрема і оборонців Маріуполя - підірвали будівлю. За даними окупантів, загинуло пів сотні українських захисників, ще 130 поранено. Організаторка акції - Єва Дорохіна. Під час захисту Маріуполя загинув її чоловік Владислав Горошко.

Для жінки увесь полк це її сім'я. Разом з чоловіком, у ньому служив і її батько. Який нині за її словами перебуває в тій же Оленівці. У Наталії Дорощук, яка родом із колишнього Здодбунівського району в полку служить син. Нині він у полоні. Востаннє з ним спілкувалась на Великдень.

При виході бійців з Азовсталі міжнародні організації зголосились стати гарантами їхньої безпеки та гідних умов утримання. Втім, нині Червоний Хрест до Оленівки не допускають. А ООН і взагалі ігнорує воєнний злочин. Учасники акції кажуть - важливий розголос. Завдяки мітингам, поширенням інформації у соц. мережах - привернути увагу влади та міжнародної спільноти. Аби надати країні-окупанту, статусу якого він заслуговує. Країни - терориста.

Читайте також: Замість Глінки - Сліпак: на чию честь переназвали вулицю у Рівному