У Гощанському центрі позашкільної освіти пройшов форум, який підсумував навчальний рік, визначив досягнення Рівненщини, пріоритети та нові виклики для подальшого розвитку.

На заході були присутні керівники профільних закладів області, представники органів влади області та селища, їх структурних підрозділів.

Про важливість позашкілля зазначив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

«Позашкільна освіта є невід’ємним складником системи освіти, оскільки спрямована на розвиток здібностей дітей та молоді у сфері освіти, науки, культури, фізичної культури і спорту, технічної та іншої творчості. Рівненщина налічує 33 таких заклади, серед них 5 обласного підпорядкування та 28 у мережі тергромад. Охоплені позашкільною освітою більш як 27 тис вихованців», - сказав Сергій Подолін.

Також він додав, що сьогодні одним із важливих напрямків позашкільної освіти є національно-патріотичне виховання. Зазначив, що правильне виховання патріотизму, любові до України, поваги до народних звичаїв, традицій, національних цінностей українського народу і формує з дитини свідомого громадянина України.

Сергій Подолін виокремив стратегічні цілі у сфері позашкільної освіти. А це: доступність, створення умов, збереження та розвиток мережі.

Учасники форуму також переглянули творчі досягнення закладу, виставки робіт, майстер-класи тощо. На дискусійній платформі учасники обговорили функціонування та розвиток позашкільної освіти області, розвиток творчих здібностей вихованців, роль національно-патріотичного виховання у сьогоденні.

На завершення форуму, нагородили переможців, лауреатів та учасників конкурсу «Кращий позашкільний навчальний заклад року», який проводився ще у грудні.

Так, свої нагороди отримали 3 переможці:

КЗ «Гощанський центр позашкільної освіти» Гощанської селищної ради;

КЗ «Центр дитячої та юнацької творчості» Сарненської міської ради;

Рівненський міський центр творчості учнівської молоді Рівненської міської ради.

Лауреатами стали:

КЗ «Будинок дитячої та юнацької творчості» Березнівської міської ради;

КЗ «Центр дитячої та юнацької творчості» Клеванської селищної ради;

Здолбунівська міська станція юних техніків Здолбунівської міської ради. 

Про це інформує Рівненська ОВА.

Читайте також: Влада Рівненщини вирішує, яким буде наступний навчальний рік в області