Через війну, можуть лишитися громадського транспорту. Така нетипова і складана ситуація виникла у Костополі. Минулого року там запустили муніципальний транспорт, який взяли у лізинг. Однак, зараз виплатити кошти за нього місто не може бо казначейство не пропускає проплату. Тому лізингова фірма хоче зупинити курсування автобусів. Ілля Томашевський продовжить.

Власний транспорт під загрозою. Минулого року Костопільська міська рада взяла у лізинг 6 автобусів. Відтак тут курсує муніципальний транспорт замість маршруток.

Міська влада транспортні засоби взяла в кредит. Загальна вартість понад 20 мільйонів гривень. Частину громада вже оплатила.

У Костопільському казначействі зазначають, що кошти на рахунках є. Однак через військовий стан пріоритетність виплат визначає держава.

Відтак, стає зрозуміло, що громада немає можливості заплатити кошти лізингодавцю. Тому ми вирішили дізнатися думку компанії.

Поки що автобуси курсуватимуть і далі. Але це питання часу. Лізингова компанія та Костопільська міська рада будуть шукати можливість про хоча б якусь можливість оплати в умовах війни. У протилежному випадку місто може лишитись даного громадського транспорту.

Читайте також: Влада Рівненщини вирішує, яким буде наступний навчальний рік в області