Участь у міжнародній творчій акції взяли більше 40 художників з різних країн. Загалом представлено понад 300 робіт. Організатори кажуть, сатира - ефективна зброя, яка дозволяє показати справжнє обличчя агресора та його ганебної війни. Більше подробиць дивіться далі у сюжеті.

Віктор Голуб здолбунівчанин. Карикатурою займається з 85 року. Каже, за цей час брав чимало творчих пауз. Проте, після початку повномаштабного вторгнення рф повернувся до справи.

У автора тут експонується 5 робіт. Поруч з карикатурами художників з кількох десятків країн: Ізраїлю, Греції, США, Німеччини, Франції і навіть Росії. Тематика: політична та антивоєнна. Співорганізаторка творчої виставки Тетяна Чичкалюк. Каже, Рівне стало дванадцятим містом, де експонуються вже понад 5 сотень творчих доробків. Переконана - сатира дає свій ефект, адже коли ворог смішний, то перестає викликати страх. Ба більше, така творчість неабияк сподобалась військовослужбовцям.

Серед авторів-рівнян і Юрій Журавель. Каже, спочатку повномаштабного вторгнення хотів захищати країну зі зброєю в руках: однак йому порадили займатись тим, чим вміє найкраще.

Серед чималої кількості охочих оцінити сатиру і народний депутат ще другого скликання ВРУ Роман Омельчук.

Начальник рівненської обласної адміністрації підсумував. Нині, митці, на своєму, культурному фронті роблять важливу справу. Паказують справжнє обличчя агресора та мужність з якою українці захищають свою землю.

Наприкінці дійства, організатори спільно з обласним керівництвом погасили марку "Асоль вже не та". Та влаштували благодійний аукціон. Його мета - зібрати кошти на допомогу ЗСУ та прифронтовому госпіталю у Миколаєві.

 Читайте також: "Підтримай рівненське": донька загиблого героя Олександра Васильєва збирає гроші на "Джавелін" (ВІДЕО)