Сьомий рік пайовики "Рівненської брами" намагаються отримати свої квартири. За будівництво яких свого часу заплатили немаленькі кошти. Однак із зміною забудовників право на отримання свого майна втратили. Щоб його повернути у жовтні 2021 року розгорнули під вікнами Рівненської міської ради наметове містечко. Усе завершилося тим, що міська влада пообіцяла створити депутатську та інвестиційну комісії аби вирішити питання ошуканих вкладників. На якій стадії вирішення цього питання нині, дізнавалися наші журналісти.

Це житловий комплекс "Рівненська Брама", що на вулиці Костромській. Будувати його розпочали ще у 2015 році. А от проблеми з будівництвом розпочались уже наприкінці 2016. З того часу ошукані вкладники оббивають усі пороги аби повернути назад свої кошти, вкладені у будівництво. Або ж отримати свої омріяні квартири. Добудувати які, після першого забудовника взялася інша компанія. Але цього досі так і не зробила.

"Ми домоглися щоб в пункті 5 було прописано, що пайовиків "Рівненської Брами" має визнати новий інвестор. На сесії міської ради мають прийняти рішення, що розглядають Паращишена як нового інвестора. А так як Паращишен прийшов разом з Рибаком, виходить, що ми міняємо шило на мило, - розповідає Оксана Ковальчук, вкладниця ЖК "Рівненська Брама.

Тому вкладники "Рівненської Брами" проти підписання такої угоди.

"Ми дуже надіємося, що міський голова не піде на беззаконня з цими інвесторами. Що зробиться аудит на будівництві, що прийде інвестор - чесна і порядна людина. І ми будемо дивитися на сонце із своїх квартир", - каже Людмила Давидчук, ще одна вкладниця ЖК.

За які навіть довелося розгорнути наметове містечко під стінами Рівненської міської ради. Щоправда вирішувати цю проблему міська влада не спішить. Від жовтня 2021 року вони лише створили депутатську та інвестиційну комісії, які й займаються питанням ошуканих вкладників. Серед яких виявилася і одна із аптечних мереж Рівного.

Назар Лазарець, представник ТДВ "Рівнефармація" коментує:

"Ми купили комерцію в "Рівненської Брами" декілька років тому і шахрайськими методами були отримані наші кошти. Ми не отримали ні майна ні кошти назад не повернулися. На даний час є вирішення даної проблеми. Перед тим як голова міської ради буде підписувати угоду з новим забудовником щоб були включені пайовики. Щоб новий інвестор надав пропозиції, що він гарантує пайовикам"

Однак, представниця генерального підрядника, який наразі будує житловий комплекс, зазначає, з ними пайовики жодних угод не підписували. Так само як і не сплачували їм свої кошти.

Тетяна Безрука, представниця ПП "Буд Кепітал Менеджмент" та ТОВ "Капітал Інвест ДТМ":

"Наша компанія не є учасником договірних відносин по договорах, які були укладені громадянами ЖБК "Рівненська Брама". Це їхні договори, їхнє волевиявлення. Але ми не проти, 8,9,10 секцію, якщо люди укладали договори з "Рівненською Брамою", платили кошти, "Рівненська Брама" їм може побудувати".

Щоправда "Рівненська Брама" уже нічого не збирається добудовувати. Тому пайовики надіються на міську владу, яка свого часу пообіцяла їм вирішити цю проблему. Але конкретного рішення немає й досі.

Володимир Ляшук, начальник УКБ Рівного у коментарі журналістам "Рівне 1" зазначив:

"Це питання не стоїть на місці. Воно постійно перебуває на розгляді й контролі інвестиційної комісії. Але про конкретні результати наразі говорити рано, адже у цій проблемі багато невизначеності".

Які, депутати міської ради мають прояснити на засіданні сесії Рівненської міської ради. Відбудеться вона уже 8 липня. І на ній мають обрати інвестора, який і завершить це будівництво.

Читайте також: "Підтримай рівненське": донька загиблого героя Олександра Васильєва збирає гроші на "Джавелін" (ВІДЕО)