На Рівненщині фермерка прихистила у себе кілька родин переселенців. Гостинне подружжя навіть переїхало у стареньку дерев’яну хатину, щоб у їхньому новому домі поселити приїжджих. Жінка виділила для тимчасово переміщених осіб город і навіть частково засадила, щоб на осінь мали врожай. Одній родині настільки сподобалось у сім'ї фермерів, що вирішили оселитись на Рівненщині назавжди. Більше подробиць - далі у сюжеті.

Ранок родини Никончуків розпочинається з випасу корів. Тримають більше двадцяти голів рогатої худоби. Кілька років тому, родина з колишнього Здолбунівського району створила сімейну ферму, а також займаються зеленим туризмом. З початку війни вирішили допомагати українцям, які постраждали від обстрілів.

Віддала для переселенців і свій новий будинок, а з чоловіком та донькою перебрались у стару хатину. Заселили 5 родин переселенців з півдня, півночі та сходу України. Загалом 25 людей. Допомагають усім безкоштовно продуктами, селяни одягом.

Зараз під опікою Никончуків три родини, всього 9 людей. Частина переселенців вже повернулись додому, дехто виїхав закордон. Наразі в одному дворі з фермерами живе сім'я з Донеччини. Жінка переїхала на Рівненщину з двома синами. Ще двоє старших дітей та чоловік лишились на сході України. Син з батьком наразі воюють за Україну.

Лариса була змушена покинути свій будинок у селі, неподалік Бахмута. Бо поруч вже тривали обстріли. Зараз зв'язку з населеним пунктом не має. Тому не знає чи вціліло її помешкання.

Вдома, на сході України тримали кіз та овець. Що з тваринами зараз, питання без відповіді. На Рівненщині придбали вже три кози, разом з Никончуками доглядають корів та працюють на городі.

Лариса з синами планують лишатись на Рівненщині. У даному селі вже взяли будинок під виплату. Перевезли зі сходу і свого собаку, який і буде охороняти дім.

19-річний Борис закінчує навчання в технікумі і планує шукати роботу на Рівненщині. Вміє водити трактор, працювати звик, бо виріс у селі. Переселенці з Донеччини стали для Никончуків як рідні.

Загалом у селі, де мешкає родина фермерів, на сьогодні прихистили майже 35 переселенців. Найбільше прийняли Никончуки. Але це не межа. Наразі Наталія з Василем готуються зустрічати ще одну родину. 

Читайте також: Херсонський митець вирвався з окупації й оселився на Рівненщині (ФОТО)